 |
اخبار > كتاب «علامه طباطبايی؛ فيلسوف علوم انسانی ـ اسلامی» منتشر شد |
 |
چاپ ارسال به دوست |
 كتاب «علامه طباطبايی؛ فيلسوف علوم انسانی ـ اسلامی» منتشر شد
به گزارش پايگاه اطلاعرسانی پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامی، علامه طباطبايی به عنوان مؤسس فلسفه علوم انسانی ـ اسلامی توانست باب جديدی در تحول علوم انسانی معاصر بازكند و با طرح مباحث معرفتشناختی و تبيين اعتباريات و فلسفه اجتماع و فلسفه انسان به صورت مستقل، فلسفه نوصدرايی را تأسيس كند كه زمينه تأسيس فلسفه علوم انسانی ـ اسلامی را فراهم كرد.
بنابر اين گزارش، مجموعه دوجلدی «علامه طباطبايی؛ فيلسوف علوم انسانی-اسلامی»، گزارش كوتاهی از مكتب نوصدرايی علامه طباطبايی در حوزه علم و دين، علم دينی و مبانی فلسفی علوم انسانی است كه توسط استادان و محققان و فرهيختگان برای نخستين بار تدوين شده است.
هدف از اين تحقيق كه برای همايش علامه طباطبايی، فيلسوف علوم انسانی اسلامی به مناسبت روز جهانی فلسفه در سال 1390 شمسی تهيه شده است، نشان دادن مبانی فلسفی علوم انسانی و چگونگی تأثيرگذاری آنها بر علوم انسانی معاصر و امكان تحقق علم دينی در عرصه علوم رفتاری و اجتماعی است.
اين تحقيق دربردارنده نوآوری ها و نقدهای متعددی بر نظريه های علوم انسانی سكولار است. تبيين رابطه علم و دين، نظريه علم دينی از منظر علامه طباطبايی و مكتب نوصدرايی، معرفی مبانی منطقی و معرفت شناختی و انسان شناختی و نظريه اعتباريات و نظريه اجتماع در فلسفه نوصدرايی و تأثير آن بر علوم انسانی، نقد پارادايم های علوم انسانی سكولار و معرفی پارادايم اسلامی و نقد برخی نظريه های غربی در عرصه علوم رفتاری و اجتماعی، از جمله نوآوری ها و نقدهای اين نگاشته است.
كتاب «علامه طباطبايی؛ فيلسوف انسانی ـ اسلامی» در نه فصل و دو جلد تنظيم شده كه زيستنامه علامه طباطبايی، رابطه علم و دين در مكتب علامه طباطبايی، علم دينی در مكتب علامه طباطبايی، مبانی منطقی و معرفتشناختی علامه طباطبايی، مبانی انسانشناختی علامه طباطبايی، نظريه اعتباريات علامه طباطبايی، مبانی اجتماعی ـ سياسی علامه طباطبايی، پارادايم های علوم انسانی غربی و اسلامی و مبانی اسلامی و تحول نظريه های علوم انسانی عناوين فصول آن را تشكيل میدهن |
٠٩:٤٥ - 1390/10/25 / شماره : ١٢٠١٤٠ / تعداد نمایش : ١٠١٧ |
خروج
|